Peti agya

Peti agya

Jelentés /Piroska/

2023. november 06. - Petiagya

 

                Szolgálatom teljesítése során a megyei bevetésirányítástól kapott utasításra mentem a kerekerdő, palota felőli sarkánál lévő 26584 hrsz.-ú ingatlanhoz, mivel bejelentés érkezett egy állat bántalmazásáról.

                A helyszínre érve egy ágyban fekvő kutyára emlékeztető állat tetemét találtam, mely a hátsó lábak magasságában a has teljes szélességében át volt vágva. Itt találtam még az öreg vadászt, mint az erdőgazdaság részéről eljáró hivatalos személy és tanú, valamint egy piros színű ruhában lévő 10-12 év körüli leánygyermeket, aki nem tudta magát hitelt érdemlően igazolni. A házban tartózkodott még a Nagymama, aki az 62186 GK számú személyi igazolvánnyal igazolta magát. A nagymama és a piros ruhás gyermek teljes testfelületükön nedvesek voltak, ruházatukból valamilyen nedv csepegett. Részükre mentőt hívtam, mely vizsgálat után a területi kórházba szállította őket, további ellátás céljából.

                A helyszínen tartózkodó vadászt meghallgattam, aki elmondta, hogy az ágyon fekvő állat egy farkas, mely fokozott védelem alatt áll. Az állat hasát Ő vágta fel. Elmondta, hogy szokásos járőr útvonalán haladt, amikor a házhoz érve, abból nyögéseket hallott. A helyzet tisztázása érdekében bement az ingatlanba. Kérdésemre elmondta, hogy ismerte a nagymamát, majdnem minden nap látogatta ebben az időben. Ezért is nem volt meglepődve, hogy a hálószoba felől jön a nyögésszerű hang, hisz a nagymama szerette magát kényeztetni. Kérdésemre válaszul közölte, hogy a gyermek, a nagymama unokája, aki heti rendszerességgel szokta látogatni a nagymamát, de mára nem várta.

Elmondta továbbá, hogy a szobában, ágyban fekve találta a farkast, hatalmasra dagadt hassal, fájdalomtól eltorzulva. Ahogy közelebb ment, az ágy mellett találta a nagymama főkötőjét, valamint egy piros színű hajpántot és egy kosarat, benne egy flakonnal, melyből erős bor szag áradt. Mivel a farkas hasa nagyon mozgott és segélykiáltásokat vélt hallani belőle, ezért az élet és vagyonbiztonság szem előtt tartásával haladéktalanul felvágta az emlős hasát, a rendszeresített Victorinox típusú zsebkéssel. A beavatkozás hatására az állat azonnal kimúlt. A nagymama és Piroska is bár erősen gyomorsavas állapotban, de kiszabadult. Elmondta továbbá, hogy a keletkezett anyagi kár kb. 250 000 huf, ami a szürke farkas eszmei értéke.

                A helyszínt biztosítottam, melyet a kiérkező szemlebizottság vezetőjének, átadtam. Utasítására a kórházban meghallgattam a Nagymamát és Piroskát.

                A kórházban nyilatkoztattam az ellátó orvost, aki elmondta, hogy a Nagymama és Piroska sérülései 8 napon belül gyógyulnak. A sérülések jellege felszíni karcolások, melyek valamilyen hegyes tárgytól keletkeztek. Kérdésemre elmondta, hogy valóban keletkezhettek farkasfogtól, mely esetben értelmezhetővé válnak a hámsérülések, amit a gyomorsav okozhatott. A kiadott látleletet mellékelem.

                A Nagymama meghallgatása során a következőket mondta el: Ma délután is szokásos, ház körüli teendőit végezte, amikor valaki benyitott az ajtón. Kérdésemre elmondta, hogy általában zárva tartja azt, de a kérdéses időben szokott a vadász betérni hozzá egy kávéra. Elmondta továbbá, hogy már 6 éve özvegy, és igen, mással is megkínálta már a vadászt, aki igen jó szerető! Felszólításomra tovább folytatta az események jegyzőkönyvbe diktálását. Amikor megfordult, látta, hogy nem a vadász érkezett meg, hanem egy nagy szőrös farkas, aki tiltakozása és védekezése ellenére egyben lenyelte. A farkas hasában érezte, hogy az a lakásban tovább ténykedik, majd lefekszik. Egyszer halk beszédet hallott, majd heves mozgás és rángatózás közepette Piroska került mellé. Az unokájával próbáltak kiszabadulni, rugdalták, ököllel ütötték a farkas hasát belülről, aki visszafeküdt az ágyba. Már kezdték elveszteni az eszméletüket, amikor egy hegyes tárgy karcolta meg a kezét, majd kiestek a farkas hasából a padlóra.

Kérdésemre a Nagymama elmondta, hogy nem ismeri a farkast, eddig sosem látta.

                A Nagymama után meghallgattam Piroskát is aki, mivel gyermekkorú, a gyámügy képviselőjének jelenlétében nyilatkozott.

                Kérdésemre elmondta, hogy délelőtt az iskolában kapott matematikából egy egyest, ezért úgy döntött, hogy világgá megy. A sarki Nemzeti dohányboltban ismerte az eladót, akitől vett egy üveg Koccintós bort és zacskós croissant. Ezeket beletette a magával vitt kosárba és elindult céltalanul az úton. Az erdőhöz érve eszébe jutott a nagymama, akit nagyon szeretett és úgy gondolta, hogy pár napra nála húzza meg magát. Innentől már célzottan haladt az erdei úton, ahol is találkozott a farkassal. Kérdésemre Piroska elmondta, hogy előtte sosem találkoztak, farkast csak a biológia könyvben látott. A farkas próbált szóba elegyedni vele, de Ő, mint szófogadó gyermek ezt elutasította. A farkassal közölte, hogy a nagymamához megy, és ha nem lesz ott időre, a hatóságok fogják keresni. A farkas ekkor eltűnt, ő pedig folytatta az útját.

                Mivel menet közben elfogyasztotta a bor felét, és elszívott egy füves cigit, ezért a nagymama lakásába már vidáman érkezett meg. Furcsa volt neki a nagymama szeme és keze, melyekre rá is kérdezett. Elmondása szerint a farkas válaszolt a kérdéseire, melyeken ő csak nevetni tudott.

                Elmondta még, hogy arra viszont tisztán emlékszik, hogy amikor azt kérdezte: „miért olyan nagy a szád?” a farkas csak annyit közölt: „hogy jobban bekaphassalak!”. Majd a következő pillanatban a Nagymama mellett találta magát. Hamar kijózanodott, de nem tudtak kijutni. Később a vadász szabadította ki őket.

                Piroska által tett nyilatkozat alapján a Nemzeti dohánybolt eladója ellen az eljárást megindítom.

                Jelentésemet tudomásul vétel végett megteszem:

 

                      

A bejegyzés trackback címe:

https://petiagya.blog.hu/api/trackback/id/tr1118252369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása