Peti agya

Peti agya

Igehirdetés

2024. február 28. - Petiagya

            Az Úr fogta a bögre kávéját és leült a laptopja elé. Kedvenc dallamát dúdolgatta, az István a királyból: „Ó te Isten, vedd le vállamról a terhet” amíg bebútolt a gép. Aztán megnyitotta a levelező programot.

  • Lucifer! már megint mi a fészkes fenét csináltál?

csattant fel, mert azt hitte megint túlterheléses támadás érte a rendszert, de már mondta is

  • én bocsássam meg!

Mert nem támadás volt, csak a saját maguk által kiválasztottnak és felsőrendűbbnek tartott népe üzent neki.

  • Már megint a magyarok! Az összes pénzem nekik adhatnám, az is kevés lenne. Ráadásul, már Lucifer sem utalja a brüsszeli lóvét. De mit csináljak velük? Oké, hogy a szeretőmnek, akarom mondani feleségemnek, vagy inkább saját anyám, vagy a gyerekem anyja, szóval Máriának ajánlották az országot. De ettől még nem kivételezek velük.

motyogott magában. Majd hangosan odakiáltott az épp szolgálatos Mihály arkangyalnak.

  • Misi! küldj ide engem, akarom mondani, küldd ide a gyereket!

Kis idő múlva megjelent jézus.

  • Mit szeretnél Atyám, mit akarok csinálni?
  • Menj le a földre, méghozzá Magyarországra.
  • Atyám! Mit vétkeztem, hogy így büntetsz? Az a környék Lucifer érdekeltségébe tartozik. Nem emlékszel a Molotov-Ribentrop paktumra?
  • Az már régen volt. Azóta változott a világ. Bár, úgy tűnik, arrafelé egyre inkább visszaforog az idő kereke. Ha nem vigyázunk, ezek képesek lesznek a napot is lekapcsolni. De fogadd el inkább kihívásnak. mint büntinek. Megint kórincálhatsz, dumálgathatsz velük. Úgyis szeretted hirdetni az igét. Tele plakátolhatod az országot, hogy üzenjük brüsszelnek, ne lopjanak. Meg ne paráználkodjanak. Tiszteljék a kultúránkat. Ja, hogy az eredet mondájuk is lopásról szól? A történelmük legsikeresebb időszaka rablások sorozata volt. Aztán, amikor elfogadtak engem, minket –mosolyodott el – onnantól meg állandóan sírnak, hogy én bántom őket. Ha fele annyira bántanám őket, mint amennyire ők bántják egymást, nem Balatonuk lenne, hanem csak a Kékes teteje állna ki az özönvízből. De elég a hegyi beszédből! Menj, és téritsd őket jobb belátásra!
  • Értem atyám! Kezdetnek talán a templomaikat látogatom meg, aztán az ország vezetőivel beszélgetek.
  • Cselekedj így!

                Így aztán Jézus 10 év híján kétezer év után újra a földre lépett. Szegényes öltözetében először a Mátyás templom előtt próbált a maga visszafogott módján beszélni. De a templomból hamar rá hívták a rendőröket, akik lezavarták a várból. A belvárosban mindenhol megvetően néztek rá, néhol még meg is ütötték.

                Dr Rózsahegyi Vladimír épp a csepeli templomból jött kifelé, ahol az alapítványi támogatásból visszajáró 15 százalékot vette át, amikor meglátta jézust. Megtetszett neki a csöves. A pár évvel ezelőtti önmagára gondolt, hogy mennyire lepukkant volt Ő is. Ahogy hallgatta a szakállas férfit, olyan ismerősek voltak a gondolatok, szavak. Elgondolkozott, melyik könyvből is idézhet ez az ember. Talán a Mein kampf? Ahhoz túl humánus. Talán a Tőke? Ahhoz túl érzelmes. Talán a Korán? Abban vannak közös gondolatok, ahogy a Tórával is, de mégis más. Aztán rájött, ez a Biblia.

                De ki lehet ez a szónok? Nem a párt valamelyik agitátora, hisz azokat ismerte. Az egyháztól biztosan nem lehet, hisz ők ilyeneket csak misén mondanak. Valami ellenzéki provokátor? Azok nem ilyen helyen agitálnak, ráadásul egymást szidják.

                Odament a rongyos köntösös emberhez és elkezdett vele beszélgetni. Mikor megtudta, hogy magával Jézussal beszélget, mindjárt szóvá tette, hogy hiába imádkoznak, nem jön a pénz.

  • Tudom, de ha nem lopnák el, akkor talán meglenne.
  • Ez csak feltételezés. Még senkire sem bizonyították rá, hogy egyetlen fillért is ellopott volna. Különben is! Mivel Ön elhunyt, és erről több millió példányban igazolást is kiállítottak, nem tehet érvényes jognyilatkozatot.
  • De, hát itt vagyok! Szólt kissé emeltebb hangon Jézus.
  • Az csak úgy tűnik. Mivel Ön hivatalosan halott, ezért nem él. Bármit mond, cselekszik, az nincs. Tehát, nem vádolhat, nem téríthet, semmit sem tehet. Azon kívül, hogy visszamegy oda, ahonnan jött.
  • De Isten igéje!
  • Küldje el, majd tanulmányozzuk, és válaszolunk. De, ha azoknak a véleménye sem érdekel, ahonnan a tanáraink bérére várjuk a pénzt, pont az érdekelne, aki csak kritizálni tud?

                Így aztán Jézus, megszégyenülten ment vissza a mennybe a várkert bazár lépcsőjén.

 

 

                   SzaPe

               

 

A bejegyzés trackback címe:

https://petiagya.blog.hu/api/trackback/id/tr5518341753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása