Peti agya

Peti agya

Húsz év múlva

2024. január 28. - Petiagya

                 A napokban kezembe került A.A. Milne Micimackó című regénye. Gyermek és fiatalkorom egyik kedvence, melyet gyermekeimnek is szívesen olvasgattam vagy néztük filmen. Elgondolkoztam, hogy mi történhetett a szereplőkkel a könyvbe foglalt életük óta? Elkezdtem a neten keresgélni, és hosszú kutatás után mindegyik jellem életútját sikerült nagy vonalakban fellelni.

                Kutakodásom eredményét most közzé teszem. Legyen ez mindenkinek tanulság, hogy egyszer fent, egyszer lent.

Róbert Gida

                Ahogy a könyvből is kiderült, egész jó szervező volt, hogy sikerült ennyi személyiséget összehangolni, együtt tartani. Ezt a későbbiekben is kamatoztatta. Idősebb korában szivarfüggő lett, szakált növesztett. Hollywoodban B kategóriás filmek producereként élt. Szerette a majdnem híres színészek és fiatal lányok társaságát.

                A jogdíjakból több külföldi vállalkozásban is csendestárs lett.

Micimackó

                A kissé együgyű maci belekeveredett néhány élelmiszerhamisítási botrányba. Kóros mézfüggősége finanszírozásához a nemzetközileg is híres-hírhedt Tejesemberrel is üzletelt. Később többször is börtönbe került. Kisebb betörésekből próbálta fentartani magát, de volt, hogy egy boltbetörés során beszorult a wc ablakba. A kiérkező rendőrök szabadították ki.

                A börtönben kezdett el fekete testhez simuló nadrágot viselni.

Füles

                A maga morózus természetével, szociofóbiájával egyenes út vezetett a hobó életmódhoz. Állandóan a kopott, koszos farmerjében járta a nagyvilágot. Ahol az este érte, ott próbált hálóhelyet eszkábálni magának. Emiatt állandó összetűzésbe keveredett a hatóságokkal természetkárosítás és tiltott táborozás miatt. Ezt csak súlyosbította, hogy rendre bejárt a hivatalokba és ott azt kérdezgette,  „ki látta a farkam?”      

Tigris

                Hiperaktivitása miatt állandóan megpróbál a tinédzserek közé vegyülni. Igyekszik az ő hóbortjaikban kitűnni. Ehhez megfelelően öltözködik, viselkedik. Jelenleg „ecset hajat”, harlekin mintás térdzoknit, deszkás cipőt, menő pólót visel. A fiatalok kinevetik a háta mögött, de Ő próbál erről nem tudomást venni, sőt állandóan azzal nyomul, hogy mindenben Ő a legjobb. Ebben az sem zavarja, hogy vastagabb kórtörténete van a baleseti sebészeten törésekből, zúzódásokból, mint a Biblia.

Nyuszi

                Neki elege lett az egész társaságból és Ausztráliába emigrált. Ott farmerként él. A környékbeliek nem szeretik, mert mindig mindenen aggódik. Ha betéved valamilyen rendezvényre, ott biztosan buligyilkos lesz. Már senki sem tudja, hogy a pesszimizmusa miatt gyomorbajos vagy a gyomorbaja miatt undok mindenkivel.

Malacka

                Állandó komplexusait, fóbiáit nem tudja kezelni. Évek óta antidepresszánsok szedésével próbál normálisan élni. Ez sajnos nem sikerül neki. A Kék osztriga bárban talált barátokat. Láncokkal, szegecsekkel díszített bőr ruhákban jár. A testét árulja, és ebből tartja el magát.

Bagoly

                Az évek során megszerzett tudását állandóan rázúdítja a környezetére. Észre sem veszi, hogy ez néha már idegesítő.  Bármiről folyik a beszélgetés, Ő mindig úgy kezdi a hozzászólását: ”Amikor én …” És mindig mindenhez tud személyes élményt mesélni. Jelenleg kvíz műsorokhoz készít kérdéssorokat.

Kanga

                A Pagony után bevonult katonának. Ott speciális kiképzést kapott, többször kitüntették. Megjárta Irakot, Afganisztánt. Több nagyon veszélyes bevetésben is részt vett, robbantási szakértőként. Poszttraumás depressziója miatt a pszichiátriák állandó látogatója. A gyermekével minden kapcsolatot megszakított. Mint veterán, állandóan terep mintás katonai holmikban jár. Ez ad némi tartást neki.

Zsebibaba

                Mivel az anyja katonaként állandóan kiküldetéseken volt, őt a katonai iskolák nevelték. Mivel alap jellemgyengesége miatt állandó célpontja volt az ugratásoknak, amint tehette kiugrott az iskolából. Mélyen vallásos lett. Jelenleg Afrikában ténykedik különféle segélyszervezetek megbízásából.

Hőseink élete senkit se rettentsen el a könyv olvasásától. Lényeg, hogy tudjuk kezelni sikereinket, kudarcainkat.

 

SzaPe

 

A bejegyzés trackback címe:

https://petiagya.blog.hu/api/trackback/id/tr1518313339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása