Peti agya

Peti agya

Jelentés (A kiskakas gyémánt félkrajcárja)

2024. február 21. - Petiagya

Meseország rendőrségi archívumából

 

Jelentés 8

 

                Szolgálatom teljesítése során a Török megszállási zónában intézkedtem egy sérült gólyánál, akinek a lábán éles tárgytól eredő vágás volt. A megyei bevetésirányítás a kerekerdő sarkánál lévő szemétdombhoz küldött, mivel onnan folyamatban lévő rablásról érkezett bejelentés.

                A helyszínre érve ott találtam az Anyókát, aki elmondta, hogy a kistermetű hím lábasjószága egy nagy értékű fizetőeszköz felét találta a háztartási hulladék kupacban. Mielőtt beszolgáltathatta volna a helyi önkormányzatnál, mint talált tárgyat, hogy nyolc nap múlva legálisan birtokolhassa azt, a helyi Török elöljáró erőszakkal elvette tőle. A Török basa különös ismertetőjele, hogy nagy a hasa.

További adatgyűjtés után az elkövető feltételezett tartózkodási helyére mentem, ahol hangos fájdalomüvöltést hallottam már az utcán. A házba behatolva az udvaron találtam a lábasjószágot, csőrében a fizetőeszközzel, valamint a Török basát, aki a földön fetrengett, mivel a buggyos alsóneműjében egy kasra való méh volt, melyek folyamatosan szúrkálták.

A basához azonnal mentőt hívtam, hogy az esetlegesen kialakuló allergiás reakciót megelőzzem és fájdalmát csillapíthassák. Valamint kértem a helyi Katasztrófavédelmi egységek kivonulását, a méhek befogására és biztonságos elszállítására.

A társ szervek kiérkezéséig halaszthatatlan nyomozati cselekményként a fizetőeszközt két szolgáló, mint hatósági tanú jelenlétében lefoglaltam. A hím lábasjószágot igazoltattam, elszámoltattam. A Kiskakas elmondta, hogy a basa a csőréből kitépte a fizetőeszközt, majd a helyszínről eltávozott. Ő követte, és többször felszólította az eltulajdonított fizetőeszköz visszaszolgáltatására. A basa ennek nem tett eleget, hanem először kútba dobta. Onnan a vizet a begyébe szivattyúzta, majd újra felszólította a basát, miszerint a jogsértő helyzetet a tárgy visszaszolgáltatásával szűntesse meg. A basa erre a kemencébe dobatta, az ott égő tüzet a begyében található vízzel eloltotta, majd kiszabadulása után újra kérte a talált tárgy részére történő átadását. A basa ekkor egy méhkasba záratta. Az abban található rovarokat szintén felszívta a begyébe, majd távozott a kasból, és újra kérte a fizetőeszköz átadását. A basa, ekkor már erősen felindult állapotban volt, ezért a bő alsóneműjébe helyezte. Itt kiengedte a méheket, akik, mivel nem tudtak kiszabadulni, elkezdték a basa farpofáiba szúrni a fullánkjaikat. Végül, a basa ezután volt hajlandó átadni a kért tárgyat. Épp indult volna az önkormányzathoz, hogy hivatalosan beszolgáltassa, amikor megérkeztem.

A kiérkező mentők a basát ellátták, majd meghallgatása után megfigyelésre a kórházba szállították. Elmondta, hogy az események valóban így történtek, de ő csak azért vette el a fizetőeszközt, mert nem bízott abban a szemétben kotorászó lábasjószágban, és a következő napon, hivatali időben kívánta beszolgáltatni.

A Tűzoltók a méheket befogták és a Kiskakas által megadott kasba visszahelyezték.

                A basa ellen rablás, testi sértés, személyi szabadság korlátozása, míg a Kiskakas ellen önbíráskodás és testi sértés bűncselekmények elkövetésének alapos gyanúja miatt feljelentést teszek.

Jelentésemet tudomásul vétel végett megteszem

                                     SzaPe

A bejegyzés trackback címe:

https://petiagya.blog.hu/api/trackback/id/tr5718336221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása