Peti agya

Peti agya

Iskola és az élet

2024. február 29. - Petiagya

                 Rózsahegyi Vladimír (született: Rosenberg Manó) gondterhelten nézett az íróasztalára. Furcsa volt neki a helyzet, hisz a párt állította oda, ahol most ül. Az, hogy lehallgatták a beszélgetését, némi büszkeséggel töltötte el. Az viszont, hogy csak egy ügybuzgó apuka tette ezt a saját telefonján, némileg elhomályosította a feje körüli dicsfényt. Az pedig, hogy rendőrségi ügy lett, némi borút is hoz a beosztása miatt szerzett anyagiak derűjére. De mit is csináljon?

                Felkelt a vezetői székből és elkezdett járkálni, mint egy halálraítélt. Már a harmadik körét rótta mikor belerúgott a szekrénye lábát helyettesítő könyvbe. Mérgesen nézett a papírhalomra.

                 - Megint Shakespeare! Gondolta indulatosa. -Royaldemokrata korcs. Ezek papoltak demokráciáról. Milyen demokrácia az, ahol a parlamentben csak vitatkoznak, de végül a király dönti el, hogy mi legyen. Ilyen országoknak nincs helye az unióban! –mérgelődött magában. –Színház az egész világ! – Ijedt meg a saját eszmefuttatásától. Nem nézték jó szemmel a klasszikus műveltséget a köreikben. Velőspacal, szotyi, nagymagyarország, trianon az menő volt. A foci az igen. De színház, mozi. Fúj!

                Aztán jött a megvilágosodás!

  • Hisz az iskola fő feladata az életre való felkészítés. A Sorosista balliberális lipsik kenőpénzeitől hangos a nyugati sajtó. Tehát, ha az unióban való életre akarjuk felkészíteni a diákokat, akkor meg kell mutatnunk, hogy egy nyugati iskolában miképp történne a felvételiztetés. Ha valakinek pénze van, az legyen bármekkora hülye, akkor is jár neki a magasabb szintű oktatás. Állandóan azt papolják, hogy az iskola nem készít fel az életre. Itt a bizonyíték, hogy az iskola hasznos, gyakorlati ismereteket ad.

                Tehát nem történt semmi más, mint, hogy próbálta érzékeltetni a szülővel, milyen lenne gyakorlatban a felvételiztetés rendje, ha az ellenzék nyert volna.

  • Különben is! A szakszervezet nyilatkozott, hogy semmi szabálytalanság nem történt. Ők pedig tudják, hisz a legbiztosabb helyről informálódtak. Tőlem.

                Most már nyugodtan ült vissza a helyére és felhívta a kuratórium elnökét.

  • Józsi bátyám. Még mindig tíz százalék, vagy az infláció miatt felment 15-re?

 

                                SzaPe

A bejegyzés trackback címe:

https://petiagya.blog.hu/api/trackback/id/tr7518342743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása