Peti agya

Peti agya

Mese az ötfejű sárkányról

2024. március 21. - Petiagya

                Egyszer volt, vagy nem, hanem van, de mindegy is. A Lajtán is meg a Kőrösön is innen élt egy király. Nagyon király volt, a már csak nevében fiatal uralkodó. Tudta is ezt mindenki a birodalom határain innen és túl. Hisz tett róla a jó sok plakát, amivel teleszórta a birodalmat.

                No, egyszer a birodalomba érkezett a gonosz hétfejű sárkány.  Először egy szurikáták által ásott alagúton próbált belopózni, de az éber birodalmi lépegető lefülelte. Ezután teljesen legálisan vett egy kötvényt, mellyel bizonyította, hogy nem gonosz, csak a kulturális identitása kissé más, mint amit ezen a tájon megszoktunk. Az, hogy szűzeket kívánt reggelizni, még jó is volt, mert legalább nem kiskorú fiúkra fájt a foga. Azokra ugyanis más vonalról volt nagy kereslet.

                Szóval az ötfejű sárkány, merthogy két fejét elkérték a kötvény árában. De megígérték neki, miszerint pár év, és hármat kap vissza helyette.

                Tehát az immár ötfejű sárkány elindult az országba, hogy reggelizzen. A király nagyon megrémült, hogy most aztán mi lesz, hisz megígérte, ha törik, ha szakad, a sárkány szűzeket ehet.

  • Ide figyelj te emberem, miniszterem. Én megígértem, hogy a vendégünk szűzeket ehet, hisz az nem bűn! Tolerálnunk kell a különcségét. De, mivel eléggé kifogyott a készlet, téged bízlak meg, hogy ezt valahogy ismertesd a kedves vendéggel. Ha sikerrel jársz, kapsz egy arany körömreszelőt. Ha elbuksz, ami nem történhet meg, felemelem a fizetésed, és semmilyen jogkört sem hagyok nálad. Látod, hogy a múltkori bakidért egy igazi belgyógyászt neveztem ki az ispotályok korlátlan urának!
  • Uram, és királyom! Életem, vagyonom kezedbe ajánlom! Az nem belgyógyász, hanem belügyminiszter. De mindegy is. Akire ránéz, az inkább vállal egy gyomortükrözést, mint egy átvilágítást. De a sárkánnyal van egy ötletem! Azt mondjuk neki, hogy az iskolákban lévő szűzeket megeheti. Az iskolák ugyan nyitva lesznek, de megkérjük a szülőket, hogy bár kötelező, a gyerekeket ne vigyék oda. Az igazgatóknak meg nem adjuk utasításba, hogy tekintsenek el a kötelező iskolába járás ellenőrzésétől, csak erősen ajánlottá tesszük a közösségi oldalamon. Az ötfejű meg mehet, senkit sem fog ott találni.

                Így történt, hogy úgy nyitottak ki az iskolák, hogy ki sem nyitottak!

A bejegyzés trackback címe:

https://petiagya.blog.hu/api/trackback/id/tr418360825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása